دریاچه بزنگان

 دریاچه بزنگان

دریاچه بزنگان

دریاچه بزنگان یا کل بی‌بی، تنها دریاچه در استان خراسان رضوی است و در ۱۳۰ کیلومتری مشهد و ۸۰ کیلومتری شهرستان سرخس و در جنوب رشته‌کوه‌های هزارمسجد قرار دارد.

عکس های بیشتر

دریاچه بزنگان یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم شهر سرخس در استان خراسان رضوی است. این دریاچه در ۱۳۰ کیلومتری مشهد و ۸۰ کیلومتری شهرستان سرخس بعد از مزداوند و در جنوب رشته‌کوه‌های هزارمسجد قرار دارد. وسعت این دریاچه حدود ۸۰ هکتاراست و عمیق‌ترین نقطه آن ۱۲ متر می‌باشد.

ویژگی‌های دریاچه

دریاچه بزنگان یک دریاچه طبیعی است که از آب چشمه‌های اطراف و آب باران و برف تأمین می‌شود. این دریاچه دارای آب شیرین است و زیستگاه مناسبی برای انواع ماهی‌ها، پرندگان و سایر جانوران است.

تاریخچه دریاچه

تاریخچه دریاچه بزنگان مشخص نیست، اما به احتمال زیاد قدمت آن به هزاره دوم پیش از میلاد می‌رسد. این دریاچه در دوران‌های مختلف تاریخی، مانند دورهٔ ساسانیان، مورد استفاده قرار گرفته‌است.

اهمیت دریاچه

دریاچه بزنگان از نظر گردشگری اهمیت زیادی دارد. این دریاچه یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم شهر سرخس است و سالانه گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند.

دسترسی به دریاچه

دریاچه بزنگان در ۱۳۰ کیلومتری مشهد و ۸۰ کیلومتری شهرستان سرخس بعد از مزداوند و در جنوب رشته‌کوه‌های هزارمسجد قرار دارد.

برای دسترسی به دریاچه بزنگان باید از جادهٔ آسفالت مشهد به سرخس بروید. پس از رسیدن به روستای مزداوند، باید از جادهٔ خاکی سمت چپ به سمت دریاچه بزنگان بروید.

مسیر دسترسی به دریاچه آسان است و می‌توان با هر نوع خودرویی به آن دسترسی پیدا کرد.

اطلاعات تکمیلی

دریاچه بزنگان در فصل تابستان یکی از مقاصد گردشگری محبوب برای مردم مشهد و سایر شهرهای اطراف است. این دریاچه دارای امکانات رفاهی مناسبی برای گردشگران است، از جمله:

  • پارکینگ
  • آلاچیق
  • سرویس بهداشتی
  • رستوران

دریاچه بزنگان همچنین یکی از زیستگاه‌های مهم پرندگان مهاجر در ایران است. در فصل پاییز و زمستان، انواع پرندگان مهاجر از جمله اردک، غاز، مرغابی و قو در این دریاچه مشاهده می‌شوند.

دریاچه بزنگان در سال ۱۳۸۶ بر اساس مصوبه شماره ۲۷۵ سال ۱۳۸۵ ، از طرف شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور، به عنوان اثر طبیعی ملی مشخص شد.

خشک شدن دریاچه بزنگان در سال ۱۴۰۲

در سال ۱۴۰۲، دریاچه بزنگان به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی، خشک شد. این خشک شدن باعث نگرانی بسیاری از کارشناسان و دوستداران محیط زیست شد.

با توجه به اهمیت دریاچه بزنگان از نظر گردشگری و زیست محیطی، ضروری است که اقداماتی برای احیای این دریاچه انجام شود. این اقدامات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • افزایش بارندگی با استفاده از روش‌های آبخیزداری
  • انتقال آب از سایر منابع آبی
  • کاهش مصرف آب در بخش‌های مختلف

با انجام این اقدامات می‌توان از خشک شدن مجدد دریاچه بزنگان جلوگیری کرد و این دریاچه را به یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم کشور تبدیل کرد.

 

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید