روستای برغان

 روستای برغان

روستای برغان

وجود درختان کهنسال واقع شده در مسجد جامع روستا که دارای قدمتی بیش از 1000 سال میباشند.وجود مقبره ملا محمد ملائکه (پدر شهید ثالث ملا محمد تقی برغانی)وجود پل قدیمی در ورودی روستا مربوط به دوره صفویه که هم اکنون نیز برای رفت و امد از ان استفاده میشود.

عکس های بیشتر

برغان در گذشته دارای اماکن اداری.حکومتی.نظامی بویژهبعد از عصر صفویه وقاجاریه.

وجود درختان کهنسال واقع شده در مسجد جامع روستا که دارای قدمتی بیش از 1000 سال میباشند.وجود مقبره ملا محمد ملائکه (پدر شهید ثالث ملا محمد تقی برغانی)وجود پل قدیمی در ورودی روستا مربوط به دوره صفویه که هم اکنون نیز برای رفت و امد از ان استفاده میشود. جاری بودن 2 رودخانه که یکی از ان دو فصلی میباشد.وجود چندین گورستان. دو سقاخانه. گستردگی باغات سرسبز .مسکون بودن برغان از هزاره دوم قبل از میلاد . از دیگر دلایل سابقه واهمیت برغان است.از جاده آتش گاه وارد روستای برغان  شدیم . ورودی برغان پل قدیم برغان است که مربو ط به دوره صفویان می باشد این پل در کنار رودخانه آرام برغان جلوه زیبایی به آن داده است.آب رودخانه از دوروستای دوروان و سورهه سرچشمه می گیرد که به رودخانه برغان منتهی می شود.

تکیه های برغان :

تکیه ها در این روستا قدمت تاریخی دارند ولی حسینیه ها بناهای نوسازی هستند.

دو تکیه در برغان وجود دارد که یکی بار مله (بالا محله) و جیر محله(پایین محله) می باشد.

تکیه بار  مله در جلوی پل برغان قرار دارد وقدمت این تکیه۵۴۰ سال می باشد. روی کوبه در وردی به قدری دخیل بسته اند که قالب فلزی کوبه مشاهده نمی شود.در داخل تکیه مراسم تعذیه خوانی برگزار می شده .در پای سکوی تعذیه خوانی سنگ قبر قدیمی وجود دارد و این سنگ قبر به گونه ای است که دو طرف آن جایی برای روشن کردن شمع وجود دارد.تکیه در دو طبقه ساخته شده است و کمتر از اشکال منحنی در آن استفاده شده است. دور تادور میدان تعذیه خوانی دالان هایی وجود دارد که قسمت بالا برای خانم ها و پایین برای آقایان اختصاص داده شده است.روی میدان تعذیه خوانی سقف وجود ندارد و به صورت سر باز می باشد .ولی دالان های با سقف های چوبی ساخته شده و هر دالان توسط یک ستون مرکزی نگه داشته شده است.خانه های روستا ساختاری قدیمی دارند که باخشت درست شده اند و هم اکنون تعداد زیادی از منازل متروکه شده یا به علت عظیمت مردم به زندگی شهری فراموش شده اند. 

خانه ها به صورت دو طبقه می باشد.که در زیر ساختمان ها طویله قرارد اشته که در زمستا ن از گرمایی که دام ها ایجاد می کردند برای خانه استفاده میکردند.نمونه ای از این خانه های در بزرگ محله می باشد که متعلق به حاجی حاتم بزرگمهر میباشد و به علت اینکه ایشان ۴ زن داشته خانه بزرگی برای آنها مهیا کرده است.

نارون داربیخ:(نام درختی است)

که در عاشورا هیات ها به آنجا میروند . دوباره برمیگردندسمت تکیه یا حسینیه.

حمام قدیمی:

این حمام در کنار رودخانه در نارون داربیخ قرارداشته که کاملا تخریب شده و یک آسیاب آبی هم در کنار آن قرارداشته .مسجد جدید که روی بار ملی مسجد ساخته شده و به علت اختلافات مذهبی متروکه شده است نیزدر نارون بیخ دار قراردارد.

پیره سیب داره:

که در این محل دخترها شب های جمعه جمع می شوند و چراغ روشن می کنند وحاجت هایشان را طلب می کنند.

روستای برغان از توابع بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ، با مختصات جغرافیایی 50 درجه و 56 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و 57 دقیقه عرض شمالی، در فاصله 13 کیلومتری شمال غربی شهر کرج واقع شده است. ارتفاع این روستا از سطح دریا 1650 متر است و آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد است. رودخانه های شاهرود و سنج که از کوه های البرز مرکزی سرچشمه می گیرند، از کنار این روستا عبور می کنند. روستای برغان در محدوده جغرافیایی ساوجبلاغ و کرج امروزی واقع شده و قدمتی طولانی تر از کرج دارد. بازار و خانه های قدیمی آن را آثار دوره قاجاری است. عمر برخی از درختان کهنسال روستا به بیش از 1000 سال می رسد و نشان دهنده سابقه کهن این روستا است.    

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید