معرفی ارداق

 معرفی ارداق

معرفی ارداق

ارداق منطقه‌ای قدیمی تقریباً هم‌زمان با قزوین است که جدیداً به درجه شهر ارتقاء یافته ولی از نظر ظاهری بسیار قدیمی و از کمترین امکانات رفاهی برای مردم و جوانان برخوردار می‌باشد.

عکس های بیشتر

شهر ارداق

آرداق شهری است در بخش دشتابی شهرستان بوئین‌زهرا استان قزوین  ایران.ارداق منطقه‌ای قدیمی تقریباً هم‌زمان با قزوین است که جدیداً به درجه شهر ارتقاء یافته ولی از نظر ظاهری بسیار قدیمی و از کمترین امکانات رفاهی برای مردم و جوانان برخوردار می‌باشد.ارداق داراي باغهاي انگور و زمينهاي كشاورزي مناسبي ميباشد كه در آنها محصولات زيادي از قبيل يونجه ، گندم ، جو ، ذرت و غيره بعمل مي آيد.اهالی‌ اقبالیه‌ شیعی‌ مذهب‌ و زبان‌ رایج‌ آنان‌ فارسی‌ و ترکی‌ است‌ . 

پیشینه و اقتصاد

این‌ شهر که‌ یکی‌ از شهرهای‌ ۱۲ گانه استان‌ قزوین‌ به‌شمار می‌رود پیش‌ از این‌ سلطان‌آباد خوانده‌ می‌شد که‌ از ۱۳۷۰شمسی‌ با نام‌ اقبالیه‌ به‌ صورت‌ شهر درآمد. جمعیت‌ سلطان‌آباد در اواخر دهه ۱۳۲۰ ، ۱۲۷۰ نفر بود، اما جمعیت‌ اقبالیه‌ (تا سال 1391)، به‌ ۳۱۴۶۹ نفر (۱۵۴، ۶خانوار) رسیده‌است‌ ، که‌ ۴/۶٪ از کل‌ جمعیت‌ شهری‌ شهرستان‌ قزوین‌ را تشکیل‌ می‌دهد . تراکم‌ نسبی‌ جمعیت‌ در این‌ شهر حدود ۹ هزار نفر در کم ۲ و نسبت‌ جنسی‌ ۱۰۲ مرد در برابر ۱۰۰ زن‌ است‌.فعالیت‌ اقتصادی‌ ساکنان‌ این‌ شهر تا یک‌ دهه‌ پیش‌ عمدتاً و به‌ ترتیب‌ اهمیت‌ عبارت‌ بود از کشاورزی، باغداری‌ و دامداری‌. زمینهای‌ کشاورزی‌ این‌ محل‌ برابر ۲۰۷، ۱هکتار بود که‌ حدود ۶۱٪ آن‌ (۷۳۶ هکتار) آبی‌ و مابقی‌ به‌ صورت‌ دیم‌ بود. محصولات‌ عمده کشاورزی عبارت‌ بود از گندم‌ (۳۸۴ هکتار)، جو (۱۹۲ هکتار)، چغندرقند (۲۴ هکتار)، نباتات‌ علوفه‌ای‌ (۴۸ هکتار)، حبوبات‌ (۲۹ هکتار) و سیب‌زمینی‌ (۲۴ هکتار). سیب‌ و انگور از دیگر محصولات‌ این‌ آبادی‌ بود. این‌ آبادی‌ در ۱۳۶۷ش‌ دارای‌ ۴۵۴ خانوار بهره‌بردار کشاورزی‌ بود که‌ از یک‌ رشته‌ قنات‌ و ۷ چاه‌ عمیق‌ به‌ عمق‌ متوسط ۱۰۰ متر استفاده‌ می‌کردند. امروزه‌ بخش‌ قابل‌ توجهی‌ از اهالی‌ اقبالیه‌ در فعالیتهای‌ صنعتی‌ و خدماتی‌ شرکت‌ دارند.در این‌ شهر تپه‌ای‌ تاریخی‌ وجود دارد که‌ سفالهای‌ یافت‌ شده‌ در آن‌ را به‌ حدود سده ۸ تا ۱۰ق‌ نسبت‌ داده‌اند. اقبالیه‌ دارای‌ کاروانسرای‌ متروکی‌ است‌، به‌ شکل‌ ۴ گوش‌ که‌ در هر گوشة آن‌ طاق‌نمایی‌ وجود دارد و نهایتاً طرح‌ بنا به‌ صورت‌ ۸ ضلعی‌ جلوه‌ می‌کند. این‌ شهر ضمناً دارای‌ قلعه خرابه‌ای‌ است‌ که‌ در کنار کاروانسرای‌ محل‌ واقع‌ است‌. اقبالیه‌ دارای‌ ۴ پارک‌ عمومی‌ جمعاً به‌ مساحت‌ ۱۲ هزار م ۲ است‌.ارداق داراي آثار باستاني از جمله تپه هاي قديمي و بقعه پير بوده است.اين شهر زادگاه قاضي القضات در عصر مشروطه و دوران محمدعلي شاه قاجار، ميرزا علي ارداقي معروف به شهيد قاضي مي باشد كه به شهادت تاريخ وي از مبارزين اصلي مشروطيت و حامي و همراه جهانگير خان صور اسرافيل و شيخ فضل الله نوري بوده است و بدليل مقاومت در برابر صدور حكم قتل مشروطه خواهان به طرز مشكوكي به شهادت مي رسد.تپه ارداق ۲ در شهرستان قزوین، روستای ارداق واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۸۵۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

ارداق، شهری در استان قزوین، شهرستان بوئین زهرا است. این شهر، در فاصلهٔ حدود ۴۵ کیلومتری شهر قزوین، و در ارتفاع ۱۲۴۰ متری از سطح دریا، واقع شده است.تاریخچهٔ ارداق، به پیش از اسلام بازمی‌گردد. در این دوران، این منطقه، یکی از مراکز مهم سکونت بشر بوده است.نام ارداق، از واژهٔ ترکی «اَرد» به معنی «بین» و «داق» به معنی «کوه» گرفته شده است. بنابراین، ارداق به معنای «بین دو کوه» است.جمعیت ارداق، طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، برابر با ۲۵٬۷۲۷ نفر بوده است.اقتصاد ارداق، بر پایهٔ کشاورزی، دامداری و صنایع دستی است. از محصولات کشاورزی مهم این منطقه، می‌توان به گندم، جو، سیب زمینی، انگور و لبنیات اشاره کرد.

جاذبه‌های گردشگری

ارداق، دارای جاذبه‌های گردشگری مختلفی است. از جملهٔ این جاذبه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تپه زاغه، یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستانی ایران
  • برج‌های دوگانه خرقان، دو برج آجری دورهٔ سلجوقی
  • مجموعه آبگرم ارشیا، مجموعه‌ای از چشمه‌های آبگرم گوگردی
  • پیست اسکی شمشک، یکی از مهم‌ترین پیست‌های اسکی ایران

گردشگری در ارداق

ارداق، با توجه به جاذبه‌های گردشگری متنوعی که دارد، می‌تواند مقصد مناسبی برای گردشگران باشد.

راه دسترسی

برای دسترسی به ارداق، باید از جادهٔ قزوین به آبگرم، به سمت روستای مینچه‌آباد حرکت کرد. پس از رسیدن به روستای مینچه‌آباد، حدود ۸ کیلومتر به سمت شمال حرکت کنید تا به ارداق برسید.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید